Columns

Aantal oldtimers verdubbeld

Oldtimers zijn in trek. Sinds 1 januari 2000 is het aantal geregistreerde personenauto’s van 25 jaar of ouder toegenomen met 68 procent tot ruim 204 duizend. Het aantal oude bedrijfswagens – bestelauto’s, vrachtauto’s, trekkers, speciale voertuigen en autobussen – is in dezelfde periode ruim verdubbeld tot

Eiland van sfeer

Wanneer ik over een oldtimerbeurs banjer, leg ik graag mijn oor te luisteren en onderhoud contacten. Vraag ik exposanten naar hun bevindingen van het weekend, dan klagen ze veelal dat er zich veel minder publiek meldt dan andere jaren. Een subjectieve beleving.

Meten is weten

‘Bianka’ is onder het mes gegaan. De complete motor uit de Sambabus werd verwijderd en gereviseerd. Een behoorlijke klus, maar de operatie verliep zeer voorspoedig.

Krasglasherstel

Dit is glashelder. Ongelooflijk…. maar waar. De originele ruiten (23 ramen) van onze Sambabus vertoonden duidelijk sporen van ouderdom. Bijna overal zaten wel krassen.

Onderwater T1 Samba

Toen ik het verhaal las “Ergens in de fjorden van Noorwegen”, werd ik wel heel nieuwsgierig. Ik kom vaak in Noorwegen voor mijn werk (Scandinavian Oldtimer Tours) en ben zelf bovendien een gelukkige eigenaar van een 23-raams Sambabus uit 1962.

Waarom naar Noorwegen

Als u in het bezit bent van een klassieke auto, bent u zeer waarschijnlijk een echte levensgenieter. U houdt van mooie dingen, zoals van uw auto met de juiste rondingen op de juiste plaats, met de juiste motor die het juiste geluid produceert.

Goed om te weten

  • onze tourtochten zijn er voor iedereen. Er zijn geen rallyonderdelen of tijdslimieten aan verbonden
  • elke deelnemer kan de dag indelen naar eigen keuze
  • en nog meer…..

Sentimental journey

Terug naar de Noordkaap. ‘s Winters naar warmere oorden, ‘s zomers lekker thuis en hier van de zomer genieten. Dat was het plan toen we aan ons “From here to …?” avontuur begonnen. Maar hoe anders liep het meteen al in de eerste zomer.

Vijfentwintig graden

Van 1 tot 8 juni vond onder auspiciën van de MBAC een rondreis met 28 auto’ s door Noorwegen plaats. Dankzij de samenwerking met Noorwegenkenner Hans Vergouwe is deze reis een groot succes geworden.