Ardenne Experience, België

Op aanvraag

Scandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel Group
Ontdek de mooiste wegen van Wallonië. Wat denkt u van een belevingsarrangement met twee of drie overnachtingen? Met uw eigen oldtimer trekt u tijdens het verblijf erop uit om het Ardense platteland te verkennen. De lente en de herfst zijn hiervoor de uitgelezen seizoenen. U heeft keuze uit 10 thematische roadbooks om schitterende tourtochten te rijden. U kunt ook rekenen op een plaatsje in de beveiligde garage.

Voorzieningen

  • Geschikt voor grote groepen
  • Geschikt voor kleine groepen
  • Halfpension (diner, logies en ontbijt)
  • Met eigen auto
  • Ontbijt inbegrepen
  • Overnachting in hotel

Zin in een buitengewone vakantie achter het stuur van uw oldtimer? Dit 4 dagen durende feest met 3 overnachtingen berust op een uniek en vernieuwend concept. Een luxueuze omkadering, onuitgegeven parcours en heerlijke maaltijden; dat zijn de ingrediënten die het succes van dit arrangement garanderen. Kiest u voor deze formule, die speciaal voor u werd ontwikkeld, dan kunt u bovendien op een 4-sterrenservice rekenen!

ARDENNEN EXCURSIEPROGRAMMA

De Ardennen vormt een bosrijk middelgebergte in oostelijk deel van België, Noord-Luxemburg en een klein stukje aangrenzend Frankrijk. Het is de westelijke uitloper van het Rijnlands Leisteenplateau, een massief van leisteen, waartoe ook de Eifel, Hunsrück en Taunus behoren.
Donkere bossen, verscholen valleien, verborgen grotten, geheimzinnige rotsblokken. Het is duidelijk dat de Ardennenstreek mysterieus is. Het landschap vormt al eeuwenlang de voedingsbodem voor hardnekkige geruchten en verhalen, legendes kort gezegd, die in het geheugen van de bewoners gegrift staan. De Famenne is een geografische streek in België, dat deel uitmaakt van het grotere geheel, de zogenaamde Fagne-Famenne. De Fagne en de Famenne worden van elkaar gescheiden door de Maasvallei. De Famenne ligt ten oosten van deze rivier.

Natuurpark Twee Ourthes – 181 km
Beschrijving: Deze tocht wordt als de meest ruige en meest natuurschone excursie beschreven. Het Natuurpark Twee Ourthes maakt deel uit van de schalierijke streek, waar zich het oudste sedimentgesteente van België bevindt. Het park is gesitueerd in het noordoostelijke deel van het Groothertogelijke grensgebied met Luxemburg en bestaat uit 76 000 ha steile hellingen van de Ourthevalleien. U zult veel roof- en watervogels kunnen bewonderen (reigers, ijsvogels, aalscholvers). Bovendien is de kans groot om bevers en hun burchten te observeren.
U passeert de dorpen: Menil-Favay, Amonines, Odeigne, Baclain, Tavigny, Houffalize, Engreux, Herlinval, Beaulieu, Wyompont, Ortheuville, Hatrival, Nassogne, Hollogne, Marche-en-Famenne.

Route langs het water – 191 km
Beschrijving: De route van deze tourtocht neemt u mee langs de wateren en door de prachtige landschappen van de streek. In het bijzonder door de vallei van Lesse en Semois. Bovenop de top van de millenniumtoren kunt u de gehele streek overzien. De toren domineert op het plateau van de Croix-Scaille, een diep bebost gebied van 9 000 ha. Deze streek vormde een belangrijke locatie van het Belgische Verzet in de Tweede Wereldoorlog.
U passeert de dorpen: Marche-en-Famenne, Humain, Buissonville, Frandeux, Villers sur Lesse, Lessive, Lavaux Sainte Anne, Bourseigne vieille, Willerzie, Vresse, Rochehaut, Carlsbourg, Paliseul, Hatrival gare, Poix St Hubert, Smuid, Mirwart, Awenne, Masbourg, Forrières Ambly, Marche-en-Famenne.

Tourtocht tussen Famenne et Ardenne – 151 km
Beschrijving: Deze tourtocht van 150 km is ideaal voor het maken van een combinatie. Steeds in een straal van 50 km rond het hotel en om daarbij de weggetjes van de Ardennen en de Famenne te ontdekken. De leisteenachtige Famenne wordt afgescheiden van de Ardennen door een smalle strook van enkele kilometers kalksteenrotsen uit de Devoniaanse tijd, de Calestienne of wel kalkzoom genoemd. U zult de afgronden van Belvaux ontdekken. De plek waar de rivier Lesse onder de kalksteengrond van het Boinemassief stroomt, om later weer door de grotten van Han-sur-Lesse bovengronds terug te keren.
U passeert de dorpen: Hogne, Serinchamps, Haversin, Laloux, Jamblinne, Villers-sur-Lesse, Han sur Lesse, Belvaux, Resteigne, Tellin, Mirwart, Smuid, Libin, Awenne, Masbourg, Han-sur-Lesse, Eprave, Havrenne, Humain, Aye, Marche-en-Famenne.

In het spoor van de Ardense legendes – 203 km
Beschrijving: Maak wandelingen door de dorpen in het spoor van de Légendes en laat u betoveren door de aantrekkelijke en mysterieuze Ardennen. Draai het stuur naar het zuiden van België en passeer daarbij de Franse grens. Ontdek de charme van de kleine kokette buurtschappen. Ontdek ook de legendes van de dorpen Laifour of Monthermé, alwaar de legendarische plek Le Roc La Tour bekend is.
U passeert de dorpen: Marloie, Forrières, Lesterny, Bure, Maissin, Bièvre, Louette Saint Pierre, Linchamps, La Neuville aux Haies, Monthermé, Revin, Les Hauts Buttés, Hargnies, Vencimont, Lavaux Sainte Anne, Lessive, Rochefort, Marche-en-Famenne.

Tourtocht Luxemburg – 196 km
Beschrijving: Deze tourtocht voert u over mooie bochtige wegen van het Belgisch Luxemburg en van het land Luxemburg. Goed geschikt voor Youngtimers en GT’ s. U passeert daarbij typisch Luxemburgse dorpen met kleurige huizen w.o. Le Jardin, Lavacherie, Tavigny, Laval en Losange. In dit dorp zult het kasteel zien waar Koningin Mathilde haar kindertijd heeft doorgebracht.
U passeert de dorpen: Ambly, Nassogne, Champlon, Erneuville, Ortho, Nisramont, Houffalize, Tavigny Wincrange, Knapnoscheid, Wilverwiltz, Merkholtz, Bavigne, Ville-La-Bonne-Eau, Losange, Sibret, Poisson-Moulin, Laval, Amberloup, Lavacherie, Marche-en-Famenne.

Ardense Landschappen – 181 km
Beschrijving: U zult door de mooiste landschappen en over wegen van de Belgische Ardennen rijden. U zult bij de prachtige abdij van Stavelot stoppen, een juweel van het Waalse erfgoed. Beleef op deze tocht ook de moderne infrastructuur van het circuit van Spa-Francorchamps. Daarna rijdt u terug naar de Famenne door mooie dorpen w.o. La-Roche-à-Frêne en zijn gesteenten in de Aisnevallei en het dorp Wéris met de beroemde hunebedden.
U passeert de dorpen: Marche-en-Famenne, Hotton, Fanzel, Manhay, Lansival, Trois-Ponts, Wanne, Stavelot, La Gleize, Rahier, Chevron, Burnontige, Roche à Frêne, Heyd, Wéris, Barvaux, Somme Leuze, Baillonville, Waillet, Marche-en-Famenne.

Tabak van Semois – 172 km
Beschrijving: Deze tourtocht voert u richting het Zuiden over de wegen langs de Semois en leert u de geschiedenis van de tabak kennen. Er zijn nog veel overblijfselen van de tabakhangars waar vroeger de tabaksbladeren werden gedroogd. Vincent Manil, één van de laatste tabakproducenten van de Semois, zal u in zijn tabaksmuseum verwelkomen. Tabak wordt nog steeds op een traditionele wijze gemaakt van bladeren uit de vallei.
U passeert de dorpen: Marche-en-Famenne, Nassogne, Mirvart, Smuid, Libin, Anloy, Bertrix, Cugnon, Noirefontaine, Bouillon, Corbion, Alle sur Semois, Gros Fays, Graide, Daverdisse, Resteigne, Tellin, Wavreille, Jemelle, Marche-en-Famenne.