Mecklenburgische Meren,
Noord-Duitsland

Op aanvraag

Scandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel Group
Meren, kastelen, Hanzesteden en nog veel meer in Mecklenburg-Vorpommern. Slechts een uurtje rijden ten zuiden van de Oostzee strekt zich het grootste samenhangende meren- en rivierlandschap uit van Midden-Europa. De stadjes en dorpen tussen de ooigebieden en de heuvels uit de ijstijd herbergen zo'n 2000 kastelen, parken en herenhuizen, waaronder ook het Neuschwanstein van het noorden. Reeds eeuwen geleden kwamen kooplieden naar de steden Bremen, Rostock, Stralsund, Lüneburg, Ahlen en Greifswald om handel te drijven. In de Middeleeuwen sloten de belangrijkste steden zich aan bij het Hanzeverbond, een verre voorloper van de Europese Unie. In de oude stadscentra is nog steeds de sfeer uit deze tijd te vinden. Met uw oldtimer in het spoor rijden van deze handelslieden in dit gedeelte van Noord-Duitsland. Dat kan tijdens deze Mecklenburgische Merentocht.

Voorzieningen

 • Geschikt voor grote groepen
 • Geschikt voor kleine groepen
 • Halfpension (diner, logies en ontbijt)
 • Met eigen auto
 • Overnachting in hotel

Op de heenreis rijdt u door het glooiend en evenwichtig landschap van de deelstaat Niedersachsen naar de Vrije Hanzestad Bremen. Vervolgens gaat de Mecklenburgische Merentocht ten noorden van de Lüneburgerheide naar Schorssow, waar het hotel aan één van de vele meren in dit gebied ligt. U verblijft hier twee nachten en vanuit deze residentie wordt deze omgeving verkend tijdens een dagtocht. Daarna naar Zingst voor een verblijf in een strandhotel en een tourdag naar de aantrekkelijke bestemming Rügen, het grootste eiland van Bondsrepubliek Duitsland. Het eiland ligt in de Oostzee en wordt bereikt via de toegangspoort, de oude Hanzestad Stralsund. De laatste overnachting vindt plaats in een typisch Duits Gasthaus in Schneverdingen-Höpen. Het aantal kilometers van deze tourtocht bedraagt ongeveer 1500 km. U verblijft tijdens deze Mecklenburgische Merentocht in uitstekende hotels.

1e dag, naar Schorssow
Nadat u de Nederlands-Duitse grens bent gepasseerd, doorkruist u de deelstaat Niedersachsen en rijdt u langs Nordhorn, Lingen en Cloppenburg naar de Vrije Hanzestad Bremen. Vervolgens langs de noordzijde van de Lüneburger Heide via Ahausen in der Nordheide en Thedingshausen naar het stadje Ludwigslust. U verblijft twee overnachtingen in het romantische Seeschloss Schorssow, gelegen aan het gelijknamige meer.
2e dag, verblijf in Schorssow
De deelstaat Mecklenburg-Vorpommeren grenst in het noorden aan de Oostzee of wel de Baltische Zee en in het oosten aan Polen. Vandaag staat een prachtige tocht op het programma rond het meer van Müritz, het grootste binnenmeer van Duitsland in het hart van het Mecklenburgs Merenplateau. U brengt vandaag een bezoek aan het Luftfahrttechnisches Museum Rechlin, een herinnering uit de vervlogen dagen van het oude DDR. Diner, logies en ontbijtbuffet in Schorssow.
3e dag, van Schorssow naar Zingst
U rijdt vandaag door de Mecklenburgische Schweiz, waarbij u kennis maakt met de plaatsen Tetterow, Malchin en Dargun. In Stadt Dargun wordt u ontvangen door Kloostervorst Hartwig in Schloss Dargun. Een bezoek van vele eeuwen terug in het verleden. Vervolgens via Grimmen en Barth op weg naar Zwinst gelegen op het gelijknamige schiereiland voor diner, logies en ontbijtbuffet.
4e dag, verblijf in Zingst
Na het ontbijt kunt u gaan toeren in de omgeving of ouderwets met de landkaart de tocht maken naar het eiland Rügen. U rijdt naar de havenstad Stralsund. De stad was één van de eerste leden van de Hanze. Van die tijd getuigt een groot aantal historische bouwwerken. Daarna gaat de Hanzetoer verder over de brug over de Strelasund naar Rügen, eiland in de Oostzee. Het eiland wordt omringd door een kilometers lange kust met goudwitte stranden, deftige badplaatsen, kuuroorden en lagunes. Diner, logies en ontbijt in Zingst.
5e dag, van Zingst naar Schneverdingen-Höpen
U rijdt richting Schwerin. In Schwerin bezoekt u het wereldberoemde Schweriner Schloß. Schwerin is de geboorteplaats van Hendrik van Mecklenburg-Schwerin, Prins der Nederlanden, Hertog van Mecklenburg, echtgenoot van koningin Wilhelmina. De reis gaat ‘s deels over de oude Saltzstraße. Tegen de avond komt u aan in een gezellig Duits hotel in Schneverdingen-Höpen voor de laatste overnachting. Diner, logies en ontbijtbuffet.
6e dag, thuisreis vanuit Schneverdingen-Höpen
Vandaag gaat deze Mecklenburgse Merentocht huiswaarts. Over de hoofdweg rijdt u richting Osnabrück en bent u terug in Nederland of België.

De reissom voor deze tourtocht is op aanvraag

Wat inbegrepen is

 • 2x diner, logies en ontbijtbuffet in Schorssow
 • 2x diner, logies en ontbijtbuffet in Zingst
 • 1x diner, logies en ontbijtbuffet in Schneverdingen-Höpen
 • navigatormap met uitgebreid routeboek en ingetekende kaarten
 • tourschild

Wat niet inbegrepen is

 • uitgaven van persoonlijke aard w.o. overige entreegelden, garderobe, minibar, pay-tv, roomservice, tafeldranken, vaste telefoon, barservice
 • overige koffie- en theestops
 • brug-, parkeer–, veer-, tol- en tunnelgelden
 • bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR) € 2,50 per aanmelding
 • bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon
 • reis- en/of annuleringsverzekering
 • schaderegeling aan auto’ s en of uitvallen door bijvoorbeeld technische gebreken, alsmede dientengevolge niet genoten verblijfsaccommodatie
 • schaderegeling aan persoonlijke bezittingen

Vertrekdatum
Dagelijks in de periode april tot en met oktober

Deze oldtimerreis is slechts een voorbeeld van talloze mogelijkheden. Er is een volledige beschrijving beschikbaar, die wij op uw verzoek toesturen. Met onze ruim 35 jaar lange ervaring stellen wij reizen samen (in groepsverband) op maat, naar aard en in alle prijsklasse.