Midsummer Drive, fjorden, westkust en hooggebergte, Noorwegen

Op aanvraag

Scandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel Group
De veelzijdigheid van het landschap is een van de grootste troeven van Denemarken. Het Deense eilandenrijk heeft tenminste zoveel gezichten als eilanden – rond de vijfhonderd. Het zacht glooiende land wemelt van de bruggen, tunnels en veerboten, die het hele jaar door voor goede, betrouwbare verbindingen zorgen. Noorwegen is in veel opzichten een heel bijzonder reisland. Het is niet alleen qua natuurschoon een van de mooiste landen ter wereld, het is ook een bestemming waar je niet gek moet opkijken als er geremd moet worden voor rendieren en elanden. Je zult in deze ruime, uitgestrekte landen weinig tegenliggers tegenkomen en niet veel verkeerslichten zien.

Voorzieningen

 • Geschikt voor grote groepen
 • Geschikt voor kleine groepen
 • Halfpension (diner, logies en ontbijt)
 • Met eigen auto
 • Overnachting in hotel
 • Overtocht

Duitse deelstaten Nedersaksen en Sleeswijk-Holstein, het Deense schiereiland Jutland en
de majestueuze fjordenkust en hooggebergte van Noorwegen


Deze oldtimertour door Noorwegen begint in de provincie Hordaland, een grootse eilandenwereld. Deze eilanden worden met elkaar verbonden door veerdiensten, bruggen en imposante tunneltrajecten. Bergen is de hoofdstad van Fjord-Noorwegen. Een grote stad met charme en sfeer, waar houten huizen, smalle steegjes en de gezellige binnenhaven het beeld van het centrum bepalen. U rijdt langs de oevers van de Hardangerfjord langs de plaatsen Voss en Førde en over hooggebergte naar Florø, gelegen aan de Atlantische Oceaan. In de provincie Møre en Romsdal vindt u de fjorden. U steekt met het veer over de Sognefjord, ’s werelds langste en diepste fjord en u passeert donderende watervallen, nauwe valleien en maakt bergetappes met serpentinebochten. Het maximum hellingspercentage is 9% over een afstand van slechts 200 meter. De Geirangerfjord heeft de grootste en meest schilderachtige watervallen. Bij het plaatsje Geiranger ligt de toeristische route Trollstigen, welke met 11 haarspeldbochten naar Stigrøra (858 m) voert. De weg is uitgehakt in de rotsen en met rotsblokken opgebouwd langs de bergwand. Gedurende het verblijf van twee nachten kunt u prachtige tourtochten door het imposante omliggende hooggebergte maken. De route naar Oslo gaat over Sognefjellsvei en Aurlandsvei en voert u door het hooggebergte langs het Nationaalpark Jotunheimen. U komt dan op 1306 m hoogte met uitzichtpunten en mooie parkeerplaatsen om te stoppen. Via Sandvika bereikt u de Vikinghoofdstad Oslo voor de retourovertocht. Nu naar Kiel in Duitsland. U maakt de reis in eigen tempo en verblijft daarbij in hotels naar keuze.

De reissom voor deze 10-daagse oldtimertour is op aanvraag.

Wat inbegrepen is

 • diner, logies en ontbijt in Kaltenkirchen
 • overtocht Hirtshals-Bergen voor passagiers met Fjord Line in 2-persoonshut en oldtimer, diner, logies en ontbijt
 • diner, logies en ontbijt in Norheimsund
 • diner, logies en ontbijt in Florø
 • diner, logies en ontbijt in Geiranger (2x)
 • diner, logies en ontbijt in Sogndal
 • lunch in Storestølen Fjellstue
 • diner, logies en ontbijt in Klækken
 • overtocht Oslo-Kiel voor passagiers met Color Line in 2-persoonshut en oldtimer, diner, logies en ontbijt
 • navigatormap met uitgebreid route- en informatieboek

Wat niet inbegrepen is

 • uitgaven van persoonlijke aard w.o. entreegelden voor museum, garderobe, minibar, pay-tv, roomservice, tafeldranken, vaste telefoon, barservice
 • koffie- en theestops
 • brug-, parkeer–, veer-, tol- en tunnelgelden
 • bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR) € 2,50 per aanmelding
 • bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon
 • lunches, indien niet genoemd
 • passage Vangsnes-Dragsvik
 • passage Mannheller-Fodnes
 • reis- en/of annuleringsverzekering
 • schaderegeling aan auto’s en of uitvallen door bijvoorbeeld technische gebreken, alsmede dientengevolge niet genoten verblijfsaccommodatie
 • schaderegeling aan persoonlijke bezittingen

Toeslagen

 • 1-persoons kamer en/of hut met bad/douche en toilet
 • buitenhut (hut met raam)

Vertrekdatum

 • Dagelijks in de periode mei tot en met september

Deze tourtocht is slechts een voorbeeld van talloze mogelijkheden. Er is een volledige beschrijving beschikbaar, die wij op uw verzoek toesturen. Met onze ruim 35 jaar lange ervaring stellen wij reizen samen (in groepsverband) op maat, naar aard en in alle prijsklasse.

1e dag, Grens-Kaltenkirchen
Vandaag rijden we naar Kaltenkirchen. U passeert achtereenvolgens de deelstaten Bremen, Hamburg en Sleeswijk-Holstein en rijdt langs de Hanzesteden Bremen en Hamburg op weg naar Kaltenkirchen voor de eerste overnachting.
2e dag, Kaltenkirchen-Hirtshals
Na het ontbijtbuffet gaat de tourrit noordwaarts en passeert u de grens met Duitsland. Het koninkrijk Denemarken is over een lengte van 60 kilometer met het vaste land van Europa verbonden. De route gaat via Rendsburg en Vejle naar Silkeborg. U bevindt zich in het merendistrict van Denemarken. ’s Middags rijdt u via Viborg naar Ålborg en passeert u de tunnel onder de Limfjord. Na aankomst in Hirtshals rijdt u aan boord van het schip van Fjord Line voor de overtocht naar Bergen. Vertrek 20.00 uur. Aan boord is een comfortabele 2-persoonshut en een plaats voor uw oldtimer gereserveerd. Dinerbuffet aan boord.
3e dag, Bergen-Norheimsund
Nadat u al geruime tijd langs de prachtige fjordenkust bent gevaren, meert het schip om 12.30 uur af in de Hanzestad Bergen. U heeft een korte rit voor de boeg, waarbij u kennismaakt met de indrukwekkende natuur en de moderne infrastructuur van het Noorse wegennet. U maakt een stop bij Steindalsfossen i Hardanger, een waterval. Aankomst bij het hotel gelegen aan de Hardangerfjord.
4e dag, Norheimsund-Florø
Langs de oevers van de fjord naar de plaats Voss en vervolgens naar Vik. Vik betekent baai en vormt de naam Vikingen. Daarna volgt u wegnummer 13 naar Vangsnes. Bij de kade staat het 26 meter hoge standbeeld van Fridtjof den Frøkne.  Vanuit Vangsnes maakt u de overtocht over de Sognefjord naar Balestrand, vanwaar u begint aan de bergroute over Gaularfjellet. Via Førde bereikt u Florø aan de westkust.
5e dag, Florø-Geiranger.
Elke ochtend vindt nabij het hotel de aanloop plaats van het schip van Hurtigruten. Een wandelingetje waard. Daarna gaat u op weg naar Geiranger. Na de plaats Førde bereikt u Skei. ’s Middags rijdt u naar de plaats Stryn en beklimt het gebergte Utvikfjellet (rendieren) en geniet daarbij van vergezichten. Dan rijdt u langs de oever van het Jølstermeer en beklimt het Strynefjellsgebergte. Aankomst in Geiranger waar u twee nachten verblijft.
6e dag, Verblijf in Geiranger.
Geiranger vormt een ideaal uitgangspunt voor het maken van een korte of lange tourtocht of voor het ondernemen van activiteiten en excursies zoals; *ŸDalsnibba, een mooi uitzichtpunt op een hoogte van 1500 meter, *ŸKnuten (knoop), een zijweggetje uit 1882, *Trollstigen, een spectaculaire bergweg, *ŸNorsk Fjordsenter, presentatie ŸStrynefjells Gamle veien, een oude verbindingsweg, *ŸWandelen in de naaste omgeving, *ŸBoottocht over de Geirangerfjord.
7e dag, Geiranger-Sogndal
Na het ontbijtbuffet verlaat u het hotel. Via Grotli bereikt u de plaats Lom. In Lom brengt u een bezoek aan de Stavkirke (staafkerk) waarna u door het Bøverdal rijdt op weg naar het Sognefjelletgebergte en de bergmassieven van Jotunheimen. Over het Sognefjellgebergte met eeuwige sneeuw treft u vele uitzichtpunten w.o. Leirdalen, Jotunheimen, Krosbu, Sognefjellshytta en Mefjellet. Na een stop met vergezicht bij Turtagrøt daalt u wederom af. Tegen het avonduur bereikt u het plaatsje Sogndal.
8e dag, Sogndal-Klækken
U maakt eerst gebruik van de overtocht met veerboot over de Sognefjord van Mannheller naar Fodnes. Vanuit Lærdal volgt de route over het Aurlandfjellgebergte. Bij Stegastein geniet u vanaf een platvorm van een prachtig vergezicht over Nærøyfjord en Sognefjord. Vandaag is de lunch voor u gereserveerd en inclusief.  Vanuit het lunchadres Storestølen Fjellstue tussen Aurland en Hol ziet u vele stuwmeren. ’s Middags waarschuwen de verkeersborden wederom voor “Elgfare”, overstekende elanden. Tegen de avond bereikt u het hotel in Klækken.
9e dag, Klækken-Oslo
Een korte ochtendrit brengt u via Sandvika naar de Vikinghoofdstad Oslo. Om 12.30 uur kunt u inchecken. U parkeert uw oldtimer op het autodek. Voor de overnachting is een 2-persoonshut voor u gereserveerd. Het vertrek is om 14.00 uur. Het is een mooi gezicht om de eerste uren door de Oslofjord te varen met bestemming Kiel in Duitsland. Deze scheepsreis duurt ruim 19 uur en vormt een ware afsluiting van een onvergetelijke tourtocht.
10e dag, Kiel-Huiswaarts
’s Ochtends staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor u gereed. De aankomsttijd in Kiel is 10.00 uur. Na ontscheping gaat de tourtocht via Hamburg en Bremen huiswaarts naar Nederland en België.