Land of the Vikings, 4 landen in 5 dagen, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duitsland

Op aanvraag

Scandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel Group
Tijdens deze 5-daagse tourtocht maakt u kennis met de drie Scandinavische koninkrijkslanden Denemarken, Zweden en Noorwegen en doorkruist u de deelstaten Niedersachsen en Schleswig-Holstein van Bondsrepubliek Duitsland. U ontdekt de ongerepte natuur van West Zweden en Zuid Noorwegen en bezoekt u als hoogtepunt de Vikinghoofdstad Oslo. U rijdt door het glooiend en evenwichtig landschap van het schiereiland Jutland van Denemarken. De tourtocht wordt gereden met uw eigen oldtimer, de overtochten van Duitsland naar Zweden en van Noorwegen naar Denemarken vinden plaats aan boord van comfortabele passagiersschepen en u verblijft twee uitstekende hotels in de omgeving van Oslo en Hamburg. De maaltijden zijn goed verzorgd en bestaan uit vele Scandinavische buffetten. Een afwisselende reis met een aanéénschakeling van hoogtepunten.

Voorzieningen

 • Geschikt voor grote groepen
 • Geschikt voor kleine groepen
 • Halfpension (diner, logies en ontbijt)
 • Met eigen auto
 • Overtocht

Zweden – land met veel kwaliteiten
Het koninkrijk Zweden heeft heel veel kwaliteiten. Het is een land dat is gezegend met een grote natuurlijke schoonheid en waakt daar met veel zorg over. De steden en dorpen zien er welverzorgd uit, de infrastructuur wordt uitstekend onderhouden. Daardoor is het rondrijden in het uitgestrekte en dunbevolkte Zweden meestal een groot feest – tot boven de Poolcirkel toe. Het Zweedse landschap is – net als flora en fauna –  zeer gevarieerd. De folklore speelt nog altijd een stevige rol in de Zweedse samenleving.
Noorwegen – op de rem voor rendieren en elanden
Noorwegen is in veel opzichten een heel bijzonder tourland. Het is niet alleen qua natuurschoon een van de mooiste landen ter wereld, het is ook een bestemming waar je niet gek moet opkijken als er geremd moet worden voor rendieren en elanden. Je zult in dit ruime, uitgestrekte land weinig tegenliggers tegenkomen en niet veel verkeerslichten zien. Bedenk wel dat de gemiddelde snelheid waarmee kan worden gereden heel wat lager is dan in eigen land. De wegen zijn er niet breed en – letterlijk – mijlen lang; een Noorse mijl is 10 km.
Denemarken – veelzijdigheid grote troef
De veelzijdigheid van het landschap is een van de grootste troeven van Denemarken als tourland. Het Deense eilandenrijk heeft tenminste zoveel gezichten als eilanden – rond de vijfhonderd. Op veel plaatsen heeft Denemarken nog altijd een romantisch karakter, zoals bijvoorbeeld in de vele voortreffelijke herbergen (‘kro’s’) die overal langs het uitstekende wegennet zijn te vinden. In het moderne Denemarken zijn nog veel sporen uit de Vikingtijd terug te vinden – vooral op Jutland. Het maakt een tourtocht door dit compacte land met zijn vriendelijke, behulpzame bevolking altijd weer uiterst attractief.

De reissom voor deze 5-daagse tourtocht naar Scandinavië is op aanvraag.

Wat inbegrepen is

 • overtocht Kiel – Göteborg voor passagier(s) en oldtimer
 • 2 persoons binnenhut met douche en toilet
 • dinerbuffet aan boord (inclusief en onbeperkt drankjes: bier, wijn en softdrink) Ÿontbijtbuffet aan boord
 • 1 nacht diner, logies en ontbijt regio Oslo
 • overtocht Oslo – Frederikshavn voor passagier(s) en oldtimer
 • 2 persoons binnenhut met douche en toilet
 • dinerbuffet aan boord (inclusief en onbeperkt drankjes: bier en softdrink)
 • ontbijtbuffet aan boord
 • 1 nacht diner, logies en ontbijt regio Hamburg
 • navigatormap met ingetekende routekaarten
 • tourschild

Wat niet inbegrepen is

 • uitgaven van persoonlijke aard w.o. entreegelden voor museum, excursies, garderobe,minibar, pay-tv, roomservice, tafeldranken, vaste telefoon, koffie- en theestops, barservice
 • brug, parkeer–, veer-, tol- en tunnelgelden
 • bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR) € 2,50 per aanmelding
 • bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon
 • lunches
 • reis- en/of annuleringsverzekering
 • schaderegeling aan auto’s en of uitvallen door bijvoorbeeld technische gebreken, alsmede dientengevolge niet genoten verblijfsaccommodatie
 • schaderegeling aan persoonlijke bezittingen.

Toeslagen

 • 1-persoonskamer/hut op aanvraag.

Reducties

 • kortingen voor 3e en 4e persoon in hut en op kamer op aanvraag.

Dag 1, dinerbuffet, logies en ontbijt aan boord.
Eindbestemming deze dag is de havenplaats Kiel, hoofdstad van de provincie Schleswig-Holstein. In Kiel rijdt u aan boord van het Stena Line veerschip voor de overtocht naar Göteborg. Accommodatie: 2-persoonshut met douche en toilet. Diner- en ontbijtbuffet inbegrepen. Voor uw oldtimer is een parkeerplaats gereserveerd. Vertrek 18.45 uur. (Utrecht-Kiel 498 km) (Brussel-Kiel 670 km)
Dag 2, diner, logies en ontbijt omgeving Oslo.
Na het ontbijtbuffet volgt de ontscheping in Göteborg. Aankomst 09.15 uur.
Sight; tourtocht vertrekt in noordelijke richting over de schereneilanden Tjörn en Orust naar Uddevalla, over binnenwegen naar de grensovergang met Noorwegen, via Halden naar Oslo. (350 km)
Dag 3, dinerbuffet, logies en ontbijt aan boord.
Sight; stadsbezoek, Holmenkollen (skispringschans), Gustav Vigeland (beeldenpark), stadhuis, Opera, Karl Johan (winkelen), schiereiland Bygdøy met Kon-Tikimuseum, Framschipmuseum, scheepvaartmuseum, Vikingschepenmuseum. (0 km)
Sight; natuurtocht in omgeving, langs de Steinfjord richting Hønefoss, Jevnaker (glasfabriek Hadeland Glassverket), Randsfjord, Brandbu, Minnesund, Mjøsameer (grootste meer van Noorwegen), Eidsvoll (17 mei 1814 Noorse grondwet), Dal. (222 km)
Het is een mooi gezicht om tijdens het dinerbuffet de Oslofjord uit te varen met bestemming Frederikshavn. Accommodatie: 2-persoonshut met douche en toilet. Diner- en ontbijtbuffet inbegrepen. Voor uw oldtimer is een parkeerplaats gereserveerd. Vertrek 19.30 uur.
Dag 4, diner, logies en ontbijt omgeving Hamburg.
Na het ontbijtbuffet volgt de ontscheping in Frederikshavn. Aankomst 07.30 uur.
Sight; Kop van Jutland, Ålborg (Limfjord), Støvring, Viborg, Silkeborg (merengebied), Vejle, Rendsburg (Noord-Oostzeekanaal). (450 km)
Dag 5, thuisrit via Hamburg.
Na ontbijt en uitchecken vertrek richting huis.
Sight; Hamburg (Hanzestad), Buchholz in der Nordheide (Lüneburgerheide), Bremen (Hanzestad), Oldenburg, Bunderneuland, Bad Nieuweschans, Veendam en keer huiswaarts. (Hamburg-Utrecht 560 km) (Hamburg-Brussel 670 km)