A taste of Norway, fjorden, zuidkust en hooggebergte, Noorwegen

Op aanvraag

Scandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel Group
Met uw oldtimer de vrijheid en het avontuur van Noorwegen beproeven. Dat kan tijdens deze tourtocht. Op de heenreis rijdt u door het glooiend en evenwichtig landschap van de Zweedse scherenkust naar het Noorden. Vervolgens maakt u de oversteek over de Oslofjord van Moss naar Horten en begint u aan een onvergetelijke tourtocht door Noorwegen, rijk aan natuur en contrasten en veel ruimte.

Voorzieningen

 • Geschikt voor grote groepen
 • Geschikt voor kleine groepen
 • Halfpension (diner, logies en ontbijt)
 • Met eigen auto
 • Overnachting in hotel
 • Overtocht

scheren – fjorden – gletsjers – hooggebergten – sneeuwwallen – dalen – watervallen – rendieren en elanden

Met uw oldtimer de vrijheid en het avontuur van Noorwegen beproeven. Dat kan tijdens deze tourtocht. Op de heenreis rijdt u door het glooiend en evenwichtig landschap van de Zweedse scherenkust naar het Noorden. Vervolgens maakt u de oversteek over de Oslofjord van Moss naar Horten en begint u aan een onvergetelijke tourtocht door Noorwegen, rijk aan natuur en contrasten en veel ruimte. Bovenal beschikt het land over schitterende wegen. De eerste overnachting vindt plaats in het bosrijke gebied van Vrådal, in de provincie Telemark. Daarna begint u aan een spectaculaire tocht langs sneeuwwallen over het hooggebergte van Haukelifjell, met bestemming Hordaland. Deze provincie wordt gekenmerkt door een grootse eilandenwereld, gelegen aan de Atlantische Oceaan. De eilanden worden met elkaar verbonden door veerdiensten, bruggen en imposante tunneltrajecten. Stavanger is de grootste stad van de provincie Rogaland en fascineert door zijn unieke mengeling van oude houten bebouwing en moderne architectuur. Smalle steegjes en de gezellige binnenhaven bepalen het beeld van het centrum. Gedurende het verblijf van twee nachten in Sola maakt u een prachtige tourtocht door het imposante omliggende hooggebergte. U passeert donderende watervallen, nauwe valleien en maakt bergetappes met serpentinebochten. Geniet daarbij van een vaartocht over de smalle Lysefjord van Lauvvik naar Lysebotn. Uw oldtimer gaat ook mee aan boord.
Het laatste traject voert u langs de Zuidkust. Langs Sørlandet, een provincie met een prachtige scherenkust met idyllische, witte huisjes in beschutte baaien. Met stadjes die vandaag de dag omschreven worden als witte stadjes: Egersund, Flekkefjord, Farsund, Mandal en Kragerøy. Daarna op weg naar Oslo voor de retourovertocht met Color Line. De nachtelijke overtochten van Duitsland naar Zweden en van Noorwegen naar Duitsland vinden plaats aan boord van comfortabele passagiersschepen en u verblijft in uitstekende hotels. De maaltijden zijn zeer goed verzorgd en bestaan deels uit voortreffelijke Scandinavische buffetten.

Reissom

De reissom voor deze 9-daagse tourtocht is op aanvraag.

Wat inbegrepen is

 • Passage op basis van dinerbuffet, 2-persoonshut en ontbijtbuffet van Kiel naar Göteborg voor passagier(s) en oldtimer
 • Diner, logies en ontbijt in Vrådal
 • Diner, logies en ontbijt in Os
 • Diner, logies en ontbijt in regio Stavanger (2x)
 • Diner, logies en ontbijt in Kvinesdal
 • Diner, logies en ontbijt op Tjøme
 • Passage op basis van dinerbuffet, 2-persoonshut en ontbijtbuffet van Oslo naar Kiel voor passagier(s) en oldtimer
 • ŸLichte lunches 4e, 5e en 8e dag
 • Navigatormap met uitgebreid routeboek en uitgetekende wegenkaarten
 • Tourschild

Wat niet inbegrepen is

 • Uitgaven van persoonlijke aard w.o. entreegelden voor museum, garderobe, minibar, pay-tv, roomservice, tafeldranken, vaste telefoon, barservice Ÿkoffie- en theestops Ÿbrug, parkeer–, veer- en tunnelgelden
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR) € 2,50 per aanmelding
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon
 • Lunches, indien niet genoemd
 • Reis- en/of annuleringsverzekering Ÿschaderegeling aan auto’s en of uitvallen door bijvoorbeeld technische gebreken, alsmede dientengevolge niet genoten verblijfsaccommodatie
 • Schaderegeling aan persoonlijke bezittingen

Toeslagen

 • 1-persoons kamer/hut met bad/douche en toilet
 • Buitenhut

Vertrekdatum

 • Dagelijks in de periode mei tot en met september

Deze oldtimerreis is slechts een voorbeeld van talloze mogelijkheden. Er is een volledige beschrijving beschikbaar, die wij op uw verzoek toesturen. Met onze ruim 35 jaar lange ervaring stellen wij reizen samen (in groepsverband) op maat, naar aard en in alle prijsklasse.

1e dag, aan boord Stena Line
U rijdt via Bremen en Hamburg naar uw eindbestemming Kiel. U gaat u aan boord van één van de ferry’ s van Stena Line voor de overtocht naar Göteborg. Aan boord is voor u een 2-persoonshut met douche en toilet en voor uw auto een parkeerplaats gereserveerd. (Brussel 660 km) (Utrecht (560 km)
2e dag, diner, logies en ontbijt in Vrådal.
Na aankomst volgt de ontscheping en rijdt u in noordelijke richting. U bereikt de grensovergang met het Koninkrijk Noorwegen. Langs de plaatsen Skien en Ulefoss naar Vrådal.
Sight; Iddefjord, Svinesund (grensovergang), Oslofjord, veerdienst Moss–Horten, Skien, Ulefoss, Telemark. (455 km)
3e dag, diner, logies en ontbijt in Os.
Via Dalen naar Edland. Eerste etappe over het hooggebergte van Haukelifjell. U maakt een onderbreking voor de lunch. Langs de oevers van de fjorden komt u bij het hotel.
Sight; Haukelifjell, Røldal (staafkerk), Låtefoss (dubbele waterval), Maurangerfjord, veerdienst Årnes-Gjermundshamn, Hardangerfjord, veerdienst Venjaneset-Hatvik. (290 km)
4e dag, diner, logies en ontbijt in regio Stavanger.
U rijdt langs de Atlantische Oceaan.
Sight; veerdienst Haljem-Sandvikvåg, Stord, Karmøy, Haugesund, Skudeneshavn (vissersdorp). (160 km)
5e dag, diner, logies en ontbijt in regio Stavanger.
In Lauvvik begint u aan een 2½ uur durende fjordcruise over de Lysefjord. Uw oldtimer gaat mee aan boord.
Sight; Prekestolen (de Preekstoel), Lysebotn (serpentinebochten (27 stuks) hooggebergte), Ørneredet (Adelaarsnest). (180 km)
6e dag, diner, logies en ontbijt in Kvinesdal.
De tourrit gaat over provinciale wegen langs de Noorse zuidkust.
Sight; Egersund (witte dorpjes), Flekkefjord (Hollenderbyen), Fedafjord. (175 km)
7e dag, diner, logies en ontbijt op Tjøme.
U arriveert op de Zuidkaap. De afstand naar de Noordkaap bedraagt vanaf dit punt 2.518 km.
Sight; Lyngdal, Lindesnesfyr (vuurtoren), Lindesnes, Kristiansand, Arendal, Kragerø. (325 km)
8e dag, aan boord Color Line.
Rechtstreeks naar Oslo. Gelegenheid tot kort stadsbezoek en daarna afscheid van Noorwegen. Om 13.00 uur inschepen aan boord van de veerboot van Color Line. Om 14.00 uur afvaart met bestemming Kiel. U geniet van het koldtbord-avondbuffet. Overnachting in een 2-persoonshut met douche en toilet. Parkeerplaats aan boord voor uw oldtimer is geregeld.
Sight; Vikinghoofdstad Oslo, Gustav Vigelandbeeldenpark, Rådhus (stadhuis), Kon-Tikimuseum, Scheepvaartmuseum, Framschipmuseum, Vikingschepenmuseum, Operagebouw. (125 km) (685 km varen)
Dag 9, Kiel–Utrecht/Brussel.
Ontbijtbuffet aan boord. Aankomst in Kiel 10.00 uur. Ontscheping en thuisrit naar Nederland/België. (Brussel 660 km) Utrecht (560 km)