Noorse Fjorden, Noorwegen

Op aanvraag

Scandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel GroupScandinavian Travel Group
Noorwegen, het land waar ook geremd wordt voor rendieren, elanden en trollen. Een land zo uitgestrekt, waar u weinig tegenliggers zult ontmoeten en waar u nauwelijks verkeerslichten zult aantreffen. Er heerst een serene rust en stilte. Een stilte, waarbij u echt kunt horen hoe uw motor loopt. De wegen zijn er niet breed, maar wel mijlen lang: 1 Noorse mijl is 10 kilometer. Geniet daarbij van watervallen, imposante fjorden, gletsjers, hooggebergte en diepe dalen en uw tourtocht is compleet. U maakt de tocht in uw eigen tempo en verblijft daarbij in voortreffelijke hotels.

Voorzieningen

 • Geschikt voor grote groepen
 • Met eigen auto
 • Ontbijt inbegrepen
 • Overtocht

Noorwegen, het land waar ook geremd wordt voor rendieren, elanden en trollen.
Een land zo uitgestrekt, waar u weinig tegenliggers zult ontmoeten en waar u nauwelijks verkeerslichten zult aantreffen. Er heerst een serene rust en stilte. Een stilte, waarbij u echt kunt horen hoe uw motor loopt. De wegen zijn er niet breed, maar wel mijlen lang: 1 Noorse mijl is 10 kilometer. Geniet daarbij van watervallen, imposante fjorden, gletsjers, hooggebergte en diepe dalen en uw toertocht is compleet. Tijdens deze 9-daagse tourtocht maakt u kennis met de bezienswaardigheden van de Vikinghoofdstad Oslo w.o. Holmenkollen, het Gustav Vigeland beeldenpark en het schiereiland Bygdøy. U rijdt door ongerepte natuur en door het Hallingdal naar de hoogvlakte van Geilo. Via de bergetappe op weg naar Stalheim bereikt u de weidse fjorden. U bezoekt Flåm en Gudvangen gelegen aan de Nærøyfjord, een zijarm van ’s werelds langste en diepste fjord, de Sognefjord. U passeert daarbij donderende watervallen, nauwe valleien en maakt vele bergetappes met serpentinebochten. Een mooie rit langs Voss en Ulvik en de gelijknamige fjord brengt u naar de oevers van de Hardangerfjord. Er volgt een passage over de langste hangbrug van Noorwegen van Vallavik naar Ytre Bu, waarna u langs de oever van de Sörfjord het hooggebergte van Haukelifjell bereikt. Door het Setesdal en langs de zuidkust van Noorwegen rijdt u naar Kristiansand voor de retourovertocht met Color Line. Nu naar Hirtshals in Denemarken. De terugreis naar Nederland staat gepland voor twee dagen. U maakt de tourtocht in uw eigen tempo en verblijft daarbij in voortreffelijke hotels.

De reissom voor deze 9-daagse tourtocht naar Noorwegen is op aanvraag.

Wat inbegrepen is

 • passage op basis van diner, logies en ontbijt van Kiel-Göteborg voor 2 passagier(s) en auto
 • 2x diner, logies en ontbijt in Oslo
 • 2x diner, logies en ontbijt in Stalheim
 • diner, logies en ontbijt in Hovden
 • diner, logies en ontbijt in Kristiansand
 • passage Kristiansand-Hirtshals voor 2 passagier(s) en auto
 • diner, logies en ontbijt in Kolding
 • navigatormap met uitgebreid routeboek en ingetekende kaarten

Wat niet inbegrepen is

 • uitgaven van persoonlijke aard w.o. entreegelden voor museum, excursies, garderobe,minibar, pay-tv, roomservice, tafeldranken, vaste telefoon, koffie- en theestops, barservice Ÿbrug, parkeer–, veer-, tol- en tunnelgelden
 • bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR) € 2,50 per aanmelding
 • bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon
 • lunches
 • reis- en/of annuleringsverzekering
 • schaderegeling aan auto’s en of uitvallen door bijvoorbeeld technische gebreken, alsmede dientengevolge niet genoten verblijfsaccommodatie
 • schaderegeling aan persoonlijke bezittingen

Toeslagen

 • 2-persoons buitenhut met bad/douche en toilet op aanvraag
 • 1-persoonskamer/hut op aanvraag

1e dag, aan boord Stena Line.
Uw eindbestemming van vandaag is de havenplaats Kiel. Hier gaat u aan boord van één van de comfortabele ferry’ s van Stena Line voor de overtocht naar de Zweedse havenplaats Göteborg. Aan boord is er voor u een 2-persoons binnenhut met douche en toilet gereserveerd. Ook voor uw auto is een veilige parkeerplaats gereserveerd. (530 km)
2e dag, diner, logies en ontbijt in Oslo.
Ontbijtbuffet staat voor u klaar. Rond 09.00 uur volgt de ontscheping. De tourtocht gaat naar Uddevalla. Via Fredrikstad, Sarpsborg en Moss bereikt u het overnachtingadres in de omgeving van de Vikinghoofdstad Oslo.
Sight; Tjörn en Orust (schereneilanden), Svinesund (grensovergang met het Koninkrijk Noorwegen). (330 km)
3e dag, diner, logies en ontbijt in Oslo.
Stadsbezoek en winkelen in Oslo.
Sight; Holmenkollen (skispringschans), Oslofjord, Gustav Vigeland (beeldenpark), stadhuis (fresco’ s en Nobelvredesprijs), Bygdøy (schiereiland, Kon-Tikimuseum, het Framschipmuseum, Scheepvaartmuseum, Vikingschepenmuseum. (transfer 20 km Oslo)
4e dag, diner, logies en ontbijt in Stalheim.
Via Gol bereikt u het bergdorp Geilo. Tijdens de middagdagtocht maakt u kennis met de ongereptheid van de Noorse natuur. De kans om rendieren te observeren is groot. Na de Hardangervidda te hebben bereden komt u aan bij de plaats Aurland. Via Flåm en Gudvangen bereikt u Stalheimskleivi. Deze 1,5 km lange weg telt 13 bochten en heeft een hellingspercentage van 20%. De weg is uniek in Europa.
Sight; Hallingdal (berenstammen) (ca. 367 km)
5e dag, diner, logies en ontbijt in Stalheim.
Na het ontbijtbuffet rijdt u naar Gudvangen. Hier gaat u aan boord van het charterschip. De vaartocht over Nærøyfjord brengt u van Gudvangen naar Flåm en duurt twee uur. Na aankomst maakt u een treinreis over één van ’s werelds meest fascinerende spoorwegtrajecten. Na terugkeer in Flåm stapt u in een touringcar en deze brengt u terug naar Gudvangen. Vervolgens rijdt u met uw eigen auto terug naar het hotel.
Sight; Norway in a Nutshell.
6e dag, diner, logies en ontbijt in Hovden.
Na het ontbijtbuffet gaat de tourtocht verder in zuidelijke richting. U passeert de plaats Voss en bij Vallavik passeert u de nieuwe hangbrug over de Hardangerfjord.
Sight; Sörfjord, Odda, Låtefoss (dubbele waterval), Røldal (staafkerk), Haukeli (hooggebergte). (ca. 271 km)
7e dag, diner, logies en ontbijt in Kristiansand.
Vandaag rijdt u verder in zuidelijke richting. U rijdt door een gebied dat zich kenmerkt door ruige steenmassa’ s en wellicht ook nog sneeuwwallen. Vanaf Ørneredet, 640 meter boven Lysebotn en ook wel Adelaarsnest genoemd, heeft u een adembenemend uitzicht over de Lysefjord.
Sight; Setesdal, Valle, Lysebotn, Hamresanden (Kees Verkerk). (ca. 360 km)
8e dag, diner, logies en ontbijt in Kolding.
U scheept in aan boord van SuperSpeed van Color Line voor de snelle overtocht van ca. 3 uur naar Hirtshals, Denemarken. Na aankomst doorkruist u de “Kop van Jutland”. Vervolgens via Vejle naar Kolding.
Sight; Ålborg, Limfjord, Støvring, Silkeborg (merengebied). (ca. 242 km)
9e dag, thuisrit.
Vandaag gaat de tourtocht huiswaarts.
Sight; Rendsburg (Noord-Oostzeekanaal), Hamburg en Bremen (Hanzesteden). (ca. 675 km)

Original Whale Watching (North Sailing)
Periode: 15 maart tot 30 november
Ervaar de originele Húsavík Whale Watching tour met een traditionele IJslandse eiken boot! Húsavík heeft een reputatie opgebouwd als de hoofdstad van walvissen in IJsland. Ontdek de prachtige natuur van de baai Skjalfandi en observeer walvissen, dolfijnen en zeevogels in hun natuurlijke habitat. Geniet van de vlotte en veilige zeilen van een traditionele IJslandse eiken boot en trakteer je zelf op een kop warme chocolademelk en traditionele IJslandse scones. De Original Whale Watching Tour wordt wereldwijd aanbevolen door duizenden tevreden reizigers en is een authentiek wildlife avontuur! Duur: 3 uur

Classic Whale Watching (Elding)
Periode: Gehele jaar
Hier is uw kans om de ongelooflijke Eyjafjord bultruggen te zien in hun natuurlijke habitat. De warmte van de zomerzon en een overvloed aan voedsel in de fjord lokken vele “larger-than-life” bultruggen. Onze speciaal opgeleide whale watching gidsen zijn experts in het spotten van deze bultruggen en kunnen u alles vertellen over hun gedrag. De boot heeft een capaciteit van 200 personen en biedt een spectaculair uitzicht vanachter de panoramaramen. Met ruime zitplaatsen binnen en buiten, een bar en een cafetaria, kunt u er zeker van zijn dat de boottocht comfortabel en aangenaam is, zelfs bij hoge snelheid. Duur: 3 uur

The Lava Tunnel – Raufarhølshellir
Periode: Gehele jaar ieder uur
Ontdek de prachtige lavatunnel Raufarhólshellir, één van de langste en meest bekende lavatunnels in IJsland. De tunnel ligt op slechts 30 minuten van Reykjavík en is het hele jaar door gemakkelijk bereikbaar. Een reis naar Raufarhólshellir is een unieke ervaring en u heeft een grote kans om getuige te zijn van de innerlijke werking van een vulkaanuitbarsting. U kunt een wandeling maken langs de paden, waar de lava stroomde die tijdens de Leitahraun uitbarsting, ongeveer 5200 jaar geleden ten oosten van de Bláfjöll bergen, plaatsvonden. Elke winter worden er spectaculaire ijssculpturen gevormd binnen de ingang van de grot; dit maakt een bezoek aan de lavatunnel adembenemend. Duur: ca. 1 uur

The Blue Lagoon – Reykjavík
Periode: Het gehele jaar.
Entree is inclusief gebruik badlaken, 1 drankje, Silica Moddermasker en Algen masker. Het geothermale zwembad is erg geliefd onder liefhebbers van wellness. Het zwavelrijke water zou ook erg goed zijn voor mensen met huidproblemen. Het geothermale bad wordt gevuld met water uit de dichtbij gelegen Svartsengi geothermale krachtcentrale. De temperaturen varieren van warm tot heet; met op sommige plekken temperaturen van rond (of boven) de 40° C. Een bezoek aan The Blue Lagoon betekent dat U een paar uur lang heerlijk zult badderen in het hete water en mag zeker niet ontbreken aan uw bezoek in IJsland.