Frankrijk 🇫🇷, Luxemburg 🇱🇺
Bestemming
8 dagen
Reisduur
mei t/m september
Vertrekdatum

offerte aanvragen

Deze 8-daagse reis neemt u mee langs historische plaatsen in een schitterend glooiend landschap van het Groothertogdom Luxemburg en de Franse provincie Elzas.

U rijdt door het Groothertogdom Luxemburg en de regio’s Lorraine en Elzas van het favoriete vakantieland Frankrijk. Met slechts twee hotels, waar u drie en vier nachten verblijft,  bent u verzekerd van een ontspannen verblijf in een fantastische omgeving.

Bezoek de  pittoreske plaatsen zoals Vianden, Echternach, Larochette, Colmar en Riquewihr en de prachtige wijnroutes in de Elzas. Een geweldige reis om samen met uw oldtimer te maken !

1

Dag 1

Vanuit Nederland rijdt u via een toeristische route naar uw hotel in Luxemburg. Het landschap verandert opvallend.  Onderweg heeft u  de mogelijkheid om de indrukwekkende Amerikaanse militaire begraafplaats in Henri-Chapelle te bezoeken, maar ook het idyllische plaatsje Clervaux. De eerste overnachting is in het plaatsje Bourscheid-Plage, waar u drie nachten verblijft. Het is  een heel klein dorpje op 16 km afstand van Diekirch. Het omliggende landschap van het Müllerthal is ideaal voor het maken van mooie tochten met uw oldtimer.

Route Nederland-Clervaux-Bourscheid ca. 300 km

2

Dag 2

U kunt vandaag een bezoek brengen aan  Diekirch. Het leuke oude centrum biedt  diverse musea en bezienswaardigheden waaronder een automuseum in de voormalige autofabriek van Jean Wagner, het historisch militair museum en een museum over de regio. De volgende grote plaats vandaag is Vianden, waar hoog boven de stad op een rots het beroemde kasteel van Vianden staat. Het kasteel is met haar Byzantijnse zaal en ridderzaal met glas-in-loodramen een van de mooiste in Luxemburg. Leuk detail: van 1530 – 1820 was dit Chateau nog van de Oranjes. Na een prachtige tocht langs de Sauer (Sûre) komt u in Echternach. De stad maakt deel uit van de Luxemburgse Ardennen en grenst aan de Duitse Eifel. Tijdens het hoogseizoen is het gezellig druk op straat. Het centrum van Echternach is grotendeels autovrij. Overnachting in uw hotel in Bourscheid.

Route: Diekirch-Vianden-Etternach-Bourscheid ca. 115 km

3

Dag 3

U heeft vandaag genoeg opties voor een heerlijke dag op pad met uw oldtimer. Breng een bezoek aan het kasteel van Bourscheid. Het kasteel dateert uit de 10e eeuw, toen een stenen constructie een eerdere houten verdedigingsstructuur verving. In 1972 werd het in vervalgeraakte kasteel van Bourscheid als nationaal monument gekocht door de Luxemburgse staat en opengesteld. Sindsdien zijn delen van het kasteel gerestaureerd.

Breng een bezoek aan de oudste stad van Europa, Trier een stad met een lange geschiedenis. Kelten, Romeinen en Franken lieten er hun sporen na. De belangrijkste bezienswaardigheden in Trier zijn: de Porta Nigra, een goed bewaard gebleven Romeinse poort, drie Romeinse badhuizen, de Dom, het Romeinse amfitheater en de Romeinse brug.

Of rijdt  langs de wijnvelden naar Grevenmacher aan de Moezel. Iets ten noorden van Larochette kunt u de rotsformatie ‘Champignon’ bewonderen. Hoewel de grootste paddenstoel in het gebied Luxemburgs Klein Zwitserland niet eetbaar is, is hij wel zeer indrukwekkend: de “Champignon” is een op zichzelf staand blok Luxemburgse zandsteen. Vandaar uit heeft een fantastisch uitzicht over het heuvelachtige Mergellandschap waarvan de rotsen 230 miljoen jaar geleden in de Keuper-periode werden gevormd. De waterval de Schiessentumpel ligt vlak naast de weg tussen het dorp Müllerthal en Larochette. De gemakkelijke bereikbaarheid maken het gebied tot een populaire bestemming. Aan de rand van het Mullerthall ligt de plaats Larochette. Dit plaatsje, aan de voet van de ruïne van een kasteel, leeft vooral van de toeristen die voor hun rust, de mooie natuur en de restaurants komen.

Route; Bourscheid-Trier-Larochette-Bourscheid ca. 150km

4

Dag 4

Vandaag rijdt u via een prachtige toeristische route naar uw volgende verblijf in de Elzas in Gérardmer ca. 270km

5

Dag 5

Breng vandaag een bezoek aan Colmar. Het prachtige Colmar is een oude stad die al in de tijd van de Romeinen een rol van betekenis had. Sinds de Tweede Wereldoorlog behoort de stad definitief tot Frankrijk. Er zijn in de stad tal van bezienswaardigheden te vinden. Wat het meest opvalt als je door Colmar heenloopt is de schitterende staat waarin alles zich bevindt. In de middag kunt u genieten van lokale gerechten en Elzasser wijn tijdens een eventuele wijnproeverij.

Route: Gérardmer-Colmar- Gérardmer ca. 120 km

6

Dag 6

De Route van de Elzaswijnen is een fascinerend traject van 170 km, van het noorden naar het zuiden van de regio. Met uw oldtimer kunt u deze mythische route op uw tempo en naar uw wensen aanpassen. De Route van de Elzaswijnen is op zich al een belevenis!

Bezoek het ‘Cité de l’Automobile, Musée national de l’automobile’ met de bekende indrukwekkende collectie van de broers Schlumpf in het automuseum in Mulhouse. Het museum heeft de grootste verzameling oldtimers ter wereld en bevat o.a. een uitgebreide verzameling van Bugatti, Maybach en Mercedes-Benz.

Route: De Elzas-wijnroute Zuid naar Mulhouse ca. 170km

7

Dag 7

Vandaag brengt u een bezoek aan Sélestat, een kleine, charmante stad met de Bibliothèque Humaniste, een sieraad op de lijst van Unesco. Wandel door het centrum en bewonder de vakwerkhuizen. Vervolgens neemt u de auto naar de hooggelegen wijken, op weg naar de Haut-Koenigsbourg. Bezoek Bergheim, een stadje dat pronkt met duizenden bloemen, voordat u doorreist naar het middeleeuwse Ribeauvillé waar jaarlijks een van de grootste festiviteiten in de Elzas plaatsvindt: het feest van de dorpsmuzikanten. De schatkist van de Route van de Elzaswijnen biedt u op dit traject verschillende mooie plaatsen. Begin bij Hunawihr, ook wel bekend als het ‘mooiste dorp van Frankrijk.’ En bezoek Riquewihr met zijn pittoreske huizen en gekleurde gevels of Mittelwihr met zijn bevorderlijke klimaat voor de bloei van amandelbomen. Het zijn stuk voor stuk parels te midden van de wijngaarden in de omgeving van Colmar.

Route: Gérardmer- Sélestat- Bergheim- Ribeauvillé- Riquewihr- Gérardmer ca. 140km

8

Dag 8

Helaas is vandaag uw prachtige oldtimer reis door Luxemburg en de Elzas tot een einde gekomen en gaat de reis huiswaarts.

Inbegrepen:

Overnachting in goede middenklasse hotels in genoemde plaatsen op basis kamer met ontbijt

 3 nachten in een hotel in de omgeving van Bourscheid-plage en 4 nachten in de omgeving van  Gérardmer

 Routebeschrijving

offerte aanvragen

Niet inbegrepen: 

Uitgaven van persoonlijke aard en brug, parkeer–, veer-, tol- en tunnelgelden

Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR) € 2,50 per aanmelding

Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon

Reis- en/of annuleringsverzekering