Noorwegen 🇳🇴
Bestemming
10 dagen
Reisduur
juni t/m augustus
Vertrekdatum

offerte aanvragen

Deze reis door Noorwegen begint in Bergen, Bergen is dé hoofdstad van het grootste fjordengebied in Noorwegen. Een grote stad met charme en sfeer, waar houten huizen, smalle steegjes en de gezellige binnenhaven het beeld van het centrum bepalen. U rijdt langs de oevers van de Hardangerfjord langs de plaatsen Voss en Førde en over hooggebergte naar Florø, gelegen aan de Atlantische Oceaan. In de provincie Møre en Romsdal vindt u de fjorden. U steekt met het veer over de Sognefjord, ’s werelds langste en diepste fjord en u passeert donderende watervallen, nauwe valleien en maakt bergetappes met serpentinebochten. Het maximum hellingspercentage is 9% over een afstand van slechts 200 meter. De Geirangerfjord heeft de grootste en meest schilderachtige watervallen. Bij het plaatsje Geiranger ligt de toeristische route Trollstigen, welke met 11 haarspeldbochten naar Stigrøra (858 m) voert. De weg is uitgehakt in de rotsen en met rotsblokken opgebouwd langs de bergwand. Gedurende het verblijf van twee nachten kunt u prachtige tochten door het imposante omliggende hooggebergte maken. De route naar Oslo gaat over Sognefjellsvei en Aurlandsvei en voert u door het hooggebergte langs het Nationaalpark Jotunheimen. Via Sandvika bereikt u de Vikinghoofdstad Oslo voor de retourovertocht naar Kiel in Duitsland.

offerte aanvragen

1

Dag 1

Vanuit Nederland is uw eerste overnachting in de buurt van Kaltenkirchen. Op uw reis rijdt u door de deelstaten Bremen, Hamburg en Sleeswijk-Holstein en via de Hanzesteden Bremen en Hamburg.

2

Dag 2

Na het ontbijtbuffet rijdt u verder naar het noorden en passeert u de grens met Denemarken. Het koninkrijk Denemarken is over een lengte van 60 kilometer met het vaste land van Europa verbonden. De reis gaat via Rendsburg en Vejle naar Silkeborg. U bevindt zich in het merendistrict van Denemarken. ’s Middags rijdt u via Viborg naar Ålborg en passeert u de tunnel onder de Limfjord. Na aankomst in Hirtshals rijdt u aan boord van het schip van Fjord Line voor de overtocht naar Bergen met vertrek om 20.00 uur. U verblijft in een 2-persoonsbinnenhut met douche en toilet.

3

Dag 3

Nadat u al geruime tijd langs de prachtige fjordenkust van Noorwegen bent gevaren, komt u om 12.30 uur aan in de Hanzestad Bergen. U heeft een korte rit voor de boeg, waarbij u kennismaakt met de indrukwekkende natuur en de moderne infrastructuur van het Noorse wegennet. U kunt een stop maken bij de prachtige waterval Steindalsfossen. U overnacht in een hotel gelegen aan de Hardangerfjord in de omgeving van Norheimsund

4

Dag 4

Langs de oevers van de fjord rijdt u  naar de plaats Voss en vervolgens naar Vik. Vik betekent baai en vormt de naam Vikingen. Daarna volgt u wegnummer 13 naar Vangsnes. Bij de kade staat het 26 meter hoge standbeeld van Fridtjof den Frøkne.  Vanuit Vangsnes maakt u de overtocht over de Sognefjord naar Balestrand, waarna u begint aan de bergroute over Gaularfjellet. Via Førde bereikt u Florø aan de westkust waar u overnacht.

5

Dag 5

Vandaag rijdt u naar Geiranger. Na de plaats Førde bereikt u Skei. ’s Middags gaat de route verder via  Stryn naar het gebergte Utvikfjellet (rendieren) en geniet daarbij van prachtige vergezichten. Via de oevers van het Jølstermeer beklimt u  het Strynefjellsgebergte. U verblijft twee nachten in een hotel in Geiranger.

6

Dag 6

Geiranger vormt een ideaal uitgangspunt voor het maken van een korte of lange trip of voor het ondernemen van activiteiten en excursies zoals;

Dalsnibba, een mooi uitzichtpunt op een hoogte van 1500 meter, Knuten (knoop), een zijweggetje uit 1882, Trollstigen, een spectaculaire bergweg, Norsk Fjordsenter, presentatie Strynefjells Gamle veien, een oude verbindingsweg, boottocht over de Geirangerfjord. Overnachting in Geiranger.

7

Dag 7

Na het ontbijtbuffet verlaat u het hotel. Via Grotli bereikt u de plaats Lom. In Lom kunt u een bezoek brengen aan de Stavkirke (staafkerk) waarna u door het Bøverdal rijdt op weg naar het Sognefjelletgebergte en de bergmassieven van Jotunheimen. Op het Sognefjellgebergte met eeuwige sneeuw zijn vele prachtige  uitzichtpunten w.o. Leirdalen, Jotunheimen, Krosbu, Sognefjellshytta en Mefjellet. Na een stop met vergezicht bij Turtagrøt daalt u wederom af naar de oevers van de fjord. Tegen het avond bereikt u uw overnachtingshotel in het plaatsje Sogndal.

8

Dag 8

Na het vertrek uit uw hotel maakt u eerst gebruik van de overtocht met veerboot over de Sognefjord van Mannheller naar Fodnes. Vanuit Lærdal volgt de route over het Aurlandfjellgebergte. Bij Stegastein geniet u vanaf een platvorm van een prachtig vergezicht over de Nærøyfjord en de Sognefjord.  Let ook op de vele stuwmeren tussen Aurland en Hol. ’s Middags waarschuwen de verkeersborden wederom voor “Elgfare”, overstekende elanden, dus opgepast! Uw hotel bevindt zich in de omgeving van Oslo.

9

Dag 9

Een korte rit brengt u via Sandvika naar de Vikinghoofdstad Oslo. Om 12.30 uur kunt u inchecken voor de overtocht naar Kiel. Aan boord is een 2-persoonsbinnenhut en plaats voor de auto gereserveerd. Het vertrek vanuit Oslo is om 14.00 uur.  Als het weer het toelaat, raden wij u aan om buiten aan dek te gaan zitten en te genieten van het uitzicht als het schip van Color Line de Oslofjord uit vaart. De overtocht duurt ruim 19 uur en vormt ideale afsluiting van een onvergetelijke reis door Noorwegen.

10

Dag 10

’s Ochtends staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor u gereed. De aankomsttijd in Kiel is 10.00 uur. Na ontscheping gaat de reis via Hamburg en Bremen huiswaarts.

offerte aanvragen

Inbegrepen:

Overnachting in goede middenklasse hotels in genoemde plaatsen op basis kamer met ontbijt

Overtocht Hirtshals-Bergen met Fjordline in een binnenhut inclusief ontbijt

Overtocht Oslo-Kiel met Color Line in een binnenhut inclusief ontbijt

Autoplaats aan boord van beide ferry’s

 Routebeschrijving

Niet inbegrepen: 

Uitgaven van persoonlijke aard en brug, parkeer–, veer-, tol- en tunnelgelden

Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR) € 2,50 per aanmelding

Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon

Reis- en/of annuleringsverzekering